KIDA TEAM

Kida Motorsport

Motorcycle Sports Club

МСК Кида Моторспорт е един от младите клубове по мотоциклетизъм, но и един от най-бързо развиващите се.

През 2018г. за клубът се състезава единствено Ангел Луканов, като пилот в клас Formula 600.

През 2019г. предложение за контракт от „Кида Моторспорт“ получава и Милен Георгиев, който завоюва титли в клас Supersport 600 за Национален и Източноевропейски шампионати, а Ангел Луканов се отвърждава като пилот в Топ 5 на сцената в клас Formula 600.

През следващия сезон за отбора отново ще се състезава Ангел Луканов, като амбицията е титла във Formula 600.


Ангел Луканов – клас F600

През 2018 дебютира в пистовия мотоциклетен шампионат в клас Formula 600, като пропуска първите две състезания за сезона поради контузия, получена повреме на тренировка. При дебюта си в Източноевропейския шампионат, завършва в Топ 10 и дава сериозна заявка за следващото състезание. През месец август на пистата в град Серес/Гърция/ по време на кръг от Източноевропейския шампионат, дава отлично време и успява отново да се добере до Топ 10.

До края на сезона показва сериозна стабилност и константни времена на състезанията и тренировъчните сесии, като започва да кара изключително прогресивно.

Сезон 2019 започва по възможно най-добрия начин за Ангел Луканов, който успява да завърши на 7ма позиция от 23ма състезатели.

До края на сезона успява да се утвърди като пилот от Топ 5 карайки изключително стабилно и успява да бъде един от малкото пилоти завършили всяко състезние, в което е участвал.

Целта на Ангел Луканов  през следващия сезон е борба за Шампионска Титла в родния шампионат, както и излизане на Европейска сцена.